Vilka jobbar på MillionMind – del 7

Niklas Fält – språkkonsulten som blev Content Manager

Niklas klev in på bolaget, som sedermera skulle bli MillionMind, redan 2005. Då hette företaget Avatar Productions och nischade sig mot quiz i pokerform. I dag går hans arbete ut på att snickra roliga och lagom kluriga frågor till olika typer av kundquiz. Han drivs av att använda sin kreativitet till att förvandla mindre spännande material, exempelvis årsrapporter, till intressanta, roliga och lärorika frågor – en utmaning i sig. Något annat som inspirerar är att bli bättre på den tekniska och grafiska delen av arbetet. Här vill Niklas gärna utvecklas för att få en större förståelse för alla delar MillionMind erbjuder. Som person vill han undvika att fastna i enformiga mönster där han gör samma sak hela tiden.

På frågan vad som är det roligaste med att arbeta på MillionMind svarar Niklas att det finns mycket, men teamkänslan slår det mesta. 

 – Det jag tycker är roligast är den sammansvetsade känslan av att vara ett litet team som jobbar tillsammans, där alla vet vad de andra gör och man hjälps åt och peppar varandra. Dessutom har man stor möjlighet att påverka, något som jag verkligen gillar. Sedan gillar jag ju mycket att jobba med quiz, något som jag brinner för och har gjort sen jag var liten.

Innan Niklas blev en del av det tajta teamet på MillionMind jobbade han med undertextning på tv, från engelska till svenska, och med frågespelet MIG. MIG jobbar han fortfarande med. Att quiz och frågesport ligger honom varmt om hjärtat är inte svårt att förstå. 

Något som kanske inte är lika passionerat kul att prata om är kontorsrekordet i “golf” som för närvarande innehas av kollegan Erik.

– Jag är den som har varit överlägset mest frustrerad och provocerad av det. Det rekordet ska vara mitt!!

Norska skidframgångar är ett annat område som inte gör honom så munter. Kanske inte så konstigt då Niklas beskriver sig som en sportnörd särskilt när det handlar om längdskidor, fotboll, friidrott och inte minst discgolf, där han stoltserar med ett SM-guld.

Förutom discgolf ägnas fritiden gärna åt pubquizer med kompisarna. Tidigare var Niklas även tränare och ordförande för ett fotbollslag. Mycket tid tillbringas såklart också med familjen som består av sambon Lina, 12-åriga dottern Lea och katten Molli. När han vill koppla av åker han gärna till lantstället i närheten av Sandviken. 

– Det är som balsam för själen!

På frågan vilken film han tycker mest om har han inget fast svar. Han kan räkna upp 200 stycken. Gus Van Sants Oscarsvinnande drama från 1997 är en av favoriterna.

Will Hunting är en av få filmer som jag alltid tittar på när den råkar dyka upp på tv och är där uppe i toppen i alla fall.

Någon bokmal är han däremot inte.

– Trots att jag jobbar med språk, har gått språkkonsultlinjen, en halv kulturvetarlinje och jobbar som undertextare läser jag i princip aldrig böcker. Sedan millennieskiftet kan jag räkna på ena handens fingrar hur många skönlitterära böcker jag har läst, och då behöver jag inte ens använda alla fingrar.