Vinnare i MillionMind Gamification Awards 2021

Här är vinnarna i MillionMind Gamification Awards 2021. I våra kategorier ”Bästa Employer Branding”, ”Bästa lojalitetsarbete”, ”Bästa event”, ”Bästa sociala medier” och ”Bästa kalender” har vi utsett följande vinnare:

Lojalitetsarbete/CRM:
Lyko
Kampanj: Flertalet quiztävlingar under året till medlemmar i Lyko Social.
Motivering: “För smart upplägg i Lyko Social – ett community som fått rekordstort engagemang, där både kunder och leverantörer möts i roliga aktiviteter. Stort grattis Lyko till segern i kategorin Bästa lojalitetsarbete 2021!”

Sociala medier/digital marknadsföring:
SPP
Kampanj: “Vilken spartyp är du?”
Motivering: “Smart identifiering av deras användares behov, där SPP sedan följt upp med tips och råd till just dessa. Stort engagemang och en smått otrolig CTR på hela 86 % tyder på en lyckad kampanj. Grattis SPP till segern i kategorin Bästa Sociala medier!”

Employer Branding/internkommunikation:
Oriflame
Kampanj: “Culture Treasure Hunt Game”
Motivering: “För den kreativa kampanjen Culture Treasure Hunt Game där medarbetare tittade på filmer och svarade på frågor med ett stort engagemang tar Oriflame hem segern i kategorin Employer Branding. Stort grattis!”

Event & Mässa:
Vattenfall/Minnesota
Kampanj: “Allt Ljus på Uppsala”
Motivering: “För att med små medel ha lyckats aktivera besökare varje dag och samtidigt sprida kunskap i montern utan att ens ha personal på plats. Grattis Vattenfall/Minnesota till Bästa event 2021!”

Årets kalender:
Väla Köpcentrum
Kampanj: “Julkalender 2021”
Motivering: “Med nya tävlingar och erbjudanden för besökare varje dag har Väla Köpcentrum på ett roligt sätt kopplat ihop hög digital aktivitet med fysiska besök i sina hyresgästers butiker och lyckats skapa stort engagemang. Grattis Väla till Bästa kalender 2021!”

Övriga kategorier

En liten kik på statistiken i vårt quizverktyg över alla quizer visar spännande siffror och resultat. Extra utmärkelser vill vi även ge till:

Årets aktiva kund – Smålandsposten, som har producerat flest quizer av alla under året. Hela 66 st quizer har Smålandsposten producerat.

Årets längsta exponering – Lyko, för quiztävlingen där vinsten var en Marc Jacobs-parfym och där spelarna tillbringade i genomsnitt 26 minuter per spel. Rekord!

Årets leadsgenerator – SJ, som med sitt Sverigequiz har genererat flest leads av alla. Quizet har spelats av 48 000 spelare som tillsammans spelade 3 minuter var i snitt och genererade hela 24 000 registrerade leads. Detta innebär en registreringsgrad på 50 % – ett väldigt bra resultat! Ett extra grattis också till byrån Kaplan som tillsammans med SJ har tagit fram Sverigequizet.

Årets mest spelade quiz – Tidningen Dagens Kyrkovalskompass. Quizet gav enormt engagemang och det spelades hela 197 000 gånger av lite drygt 128 000 unika spelare!

Samt:

Årets kreativa quiz – Vi vill med glädje lyfta fram quizet Beslutsångestbarometern, som gjorts av Bonnierförlagen Lära. Innehållet och uppläggets aktualitet och timing ger mycket välförtjänt titeln årets kreativa quiz.

Årets quiz – Zeta!
Under året har Zeta engagerat och aktiverat sina kunder för att fira sitt 50 års-jubileum med nya quizer och tävlingar varje månad, där de lyfter upp sina produkter och inspirerar. De har lyckats skapa ett återkommande engagemang och legat “top of mind” under hela 2021. Riktigt bra jobbat – grattis! 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *