Vilka jobbar på MillionMind?

Olav – Gamificationexpert och VD på MillionMind

Först ut i vår bloggserie där vi presenterar alla kollegor på MillionMind är Olav Törnblom, vår VD. Under sommaren/hösten kommer ni få veta mer om alla oss som arbetar här på MillionMind.

Olav har varit en del av MillionMind sedan 2008. Redan 2010 blev han VD på företaget och han har nu en gedigen erfarenhet av gamification efter 13 år i branschen.

Olavs gamificationresa började på KTH, där han studerade Medieteknik. Tillsammans med en kursare och ett par andra vänner, bland annat vår Content Manager Niklas, skapade han i samband med det ett Quiz Community, där medlemmar kunde skapa sina egna frågesporter och interagera med varandra. Trots att termen ”gamification” inte var känd ännu präglades communityt av gamificationinslag och det växte till över 1 000 medlemmar som tillsammans gjorde 10 000 frågor innan bolaget såldes av. Köpare var inga mindre än MillionMind och det var så Olav började sin anställning på vårt företag.

Utmaningen för MillionMind är att utveckla tjänsten vidare tillsammans med kunderna och att bolaget ska växa och behålla sin position som framstående MarTech-företag. Detta sporrar Olav mycket, särskilt med tanke på att det fortfarande är delvis outforskad mark och MillionMind är med och banar ny väg inom gamificationsektorn. Att utveckla företaget inom den nischen är något som Olav håller högt, och detta gäller även personlig utveckling som både ledare och entreprenör.

En bra arbetsdag består enligt Olav av hög produktivitet och effektiv tidsplanering, där han försöker vara en glädjespridare och stötta och peppa kollegorna. Helst vill han hinna genomföra ett eller två säljmöten också och inte minst spöa kollegorna i en dart-match på lunchen! Olav vill gärna göra mer än han hinner.

Privat så är det framför allt att umgås med familjen och snickra i trädgården som gäller. Att leka med sönerna är en särskild favorit. Utöver det gillar Olav även att spela golf, snowboard och träffa vänner, gärna över några glas vin och favoriträtten hemmagjord pizza med lufttorkad skinka, ruccola och havssalt – allra helst i kombination med ett kvällslångt sällskapsspel. Och om man dessutom sätter på lite härlig 80- och 90-talsmusik med grupper som Def Leppard, Guns N’ Roses, Pearl Jam och Foo Fighters, då kliver rockaren Olav snabbt fram.