Julkalender Gamification

Det kan tyckas tidigt att börja finurla på kampanjer och events inför jul, men tiden går fort och det är faktiskt bara tre ynka månader kvar till självaste dopparedan. Dessutom kommer ni inte vara ensamma om att slåss om kundernas uppmärksamhet under dessa månader.

Ett toppensätt att sticka ut ur bruset, skapa engagemang och leads är gamification. Därför har har vi gjort i ordning en lista med tips på hur ni, med hjälp av gamification, får er digitala julkalender att stå ut i mängden!

GÖR DET TILL EN LÖPANDE TÄVLING

Se till att det finns något att hämta eller samla varje dag. Det kan vara poäng från ett quiz, en siffra som senare blir en kod, eller en bokstav som senare ska bli ett ord eller en mening.

ANNONSERA KALENDERN

Förlita er inte bara på ”native marketing”. Köp annonser och nå på så vis en större målgrupp. Automatiska algoritmer träffar inte alltid rätt, då är det bra med köpt och riktad kommunikation.

HA INTE BARA ERBJUDANDEN

Rabatter och specialpriser i all sin ära, men det blir också gammalt fort. Varva era erbjudanden med en gratisprodukt, eller varför inte ta tillfället i akt att lära mottagaren något. Variation gör kalendern mindre ytlig, intressant och desto mindre säljig och lätt att skumma igenom.

INTE FÖR SÄLJIGT

Det här går lite hand i hand med föregående punkt. Blir det för säljigt tröttnar mottagaren. Gör det roligt och spännande! Få mottagaren att vilja följa med i er kalender istället för att känna att hen måste.

STRUNTA I MOTIVERINGSFRÅGAN

Att komma till sista steget på en tävling eller liknande online bara för att mötas av ”motivera varför just du ska vinna” skapar en tröskel. En tröskel som tyvärr ganska få tar sig över. Motiveringsfrågor finns för att er tävling inte ska räknas som lotteri utan istället för en ”prestationstävling”. Ingen gillar alltså motiveringsfrågor, inte ens dom som skapar dom. Har ni däremot ett quiz är prestationsdelen av tävlingen redan avklarad. Ni som företag slipper dessutom lägga resurser på att gå igenom de dröser av motiveringar som kommer in. Så satsa istället på ett objektivt och automatiserat poängsystem.

STORYLINE

Ha med en följetång i kalendern. Något som får kunderna att vilja återkomma varje dag utav ren och skär nyfikenhet.

GÖR KALENDERN TILL ETT MYSTERIUM

Har ni en story med i er kalender kan ni också låta kunderna bli detektiver! Kom på ett mysterium, ett problem eller något annat som behöver en lösning. Släpp till exempel en ledtråd varje dag och låt den första som löser problemet vinna ett större pris!

HA FLERA VINNARE

Det är viktigt att alla känner att dom har en chans att vinna. Att tävla ett jättepris till en vinnare skapar den där tröskeln igen. En tröskel som får oss att tänka ”jag kommer aldrig vinna”. Har ni däremot flera småpriser ska ni se att engagemanget ökar med raketfart!

UNIKT ÄR BRA!

Vi älskar att känna oss speciella och unika, och det är likadant med våra saker. Att ha ett pris som inte går att få tag på något annat sätt ökar dess värde. Priser som är limited edition, specialutgåvor osv är perfekta för en digital kalender. Det kan vara en produkt i en speciell färg, något som bara tryckts i ett visst antal upplagor. Listan kan göras lång, så länge det som finns på listan inte finns någon annanstans.

ENGAGERA LITE EXTRA MED FLIT

Istället för att ställa frågor man kan svara på med vänsterhanden, försöka utmana mottagaren. Kanske måste man läsa en viss rapport, gå in på er hemsida och läsa mer. Eller varför inte utnyttja gamification och quiz på en gång och få spelarna att lära sig mer om er samtidigt som dom spelar!

Detta ökar inte bara kännedomen om er som varumärke, men ökar också så klart engagemanget och intresset att fortsätta följa er kalender.

Det var några enkla, men effektiva tips! Vill du veta mer om hur det går till med julkalendrar? Klicka här nedan så bokar vi in ett kortare webbmöte med demonstration!

EXEMPEL PÅ JULKALENDER MED GAMIFICATION – DEMO