Kalender Gamification

VAR UTE I GOD TID SÅ DU FÅR TILL DINA QUIZ OM KÄRLEK, SKOLSTART OCH TULPANER

Nu ska vi prata planering! Att ha en plan och en strategi är a och o när det kommer till kommunikation och information. Och ju längre fram i tiden man ligger – ja, desto effektivare blir planeringen. Men ofta kommer dagens uppgifter före, och ja kanske rent utav i vägen för, det som komma skall. Jag tänkte bjuda på lite hjälp och idéer för hur ni kan få ert innehåll engagerande, aktuellt och roligt under den kommande tiden. En kalender för content med fokus på gamification helt enkelt. Hoppas du blir inspirerad!

DECEMBER – JUL

Det är svårt att inte ta upp julen som en kanonmöjlighet att kommunicera. Julquiz är självklara. Hur gör man i år med restriktionerna som råder? Står vi inför den första digitala julen när julbord och julfester får ställas in? Vi har ett kanonverktyg för att göra till exempel julquizer och adventskalendrar fyllda med content och roliga tävlingar!

 • Interaktiv julkalender
 • Julquiz
 • Julbordstävling
SÅ HÄR KAN ETT JULQUIZ SE UT

DECEMBER – NYÅR

Ett nytt år kommer och med det kommer också nya möjligheter. Innehåll med framtidsblick så väl som en tillbakablick över året går att göra engagerande och roligt. Gör ett personlighetstest ”Vilken nyårsfirare är du?”. Vad äter vi på nyår? Och måste man verkligen ha en speciell kniv för att komma in i ostronet? En nedräkning som avgörs på tolvslaget kan vara roligt och tävlingsinspirerande! Vem får titulera sig som den sista quizvinnaren 2020?

 • Nedräkningskalender
 • Mat- och dryckquiz med fokus på Nyår
 • Vem blir företagets sista quizvinnare 2020?

JANUARI – SKOLSTART

Det är inte bara året i sig som får en nystart, även elever i skolan börjar på nytt att utbilda sig och göra sig redo för vuxenlivet. Kanske fokuserar ni kommunikationen runt pennan ni vill sälja eller vilken dator som bäst tar anteckningar under föreläsningar. För det är ju inte bara barn som utbildar sig, utan också så klart vuxna!  Kan skolan göra något med gamification? Pubquizer finns redan, varför inte göra dom digitala? Speciellt nu när vi går mindre och mindre på lokal!

 • Quiz likt ”Smartare än en femteklassare”, vad minns du från förra lektionen?
 • Digitalt pubquiz istället för AW
 • Kampanj med glosförhör! Vinnaren får rabatt på valfri dator eller pennskrin.

15 JANUARI – TULPANENS DAG

Den 15:e januari går tulpanens dag av stapeln. En dag instiftad av Blomsterfrämjandet. Självklart så finns det en kommersiell idé bakom dagen – och den kan ni så klart utnyttja, men det går också lätt att få det till något utbildande och intressant. Hur många tulpansorter finns det? Och hur kommer det sig att Holland har blivit en sån ambassadör för blomman? Rent historiskt kan det vara intressant och roligt att prata om tulpanmanin som fick hela Hollands ekonomi att skaka. Utbilda med gamification!

 • Vad kan du om Tulpanmanin och historien i Holland?
 • Tävla ut buketter med tulpaner för företagets anställda
 • Blomspråksquiz

14 FEBRUARI – ALLA HJÄRTANS DAG

Äntligen kärleksquiz! Det är svårt att göra en contentkalender utan att ta upp Kärlekens Dag. Hur firar du? Firar du ens? Varför har vi rosor? Tänk ett steg till och gör den 14 februari till något som alla kan minnas och glädjas åt. Och är det förresten någon skillnad på Amor och Cupid?

 • Tävla om vad ni kan om rosor!
 • Vem var egentligen Sankt Valentin? Quiz om historien bakom kärlekens dag
 • Quiztävlingar om kärleken på vita duken! Rom-comquiz

16 FEBRUARI – CHAMPION’S LEAGUE

Efter jul- och vinteruppehållet drar Champion’s League igång igen med sitt slutspel för att kora europas bästa klubblag i herrfotboll. Supportrar älskar att ta del av innehåll som har med deras kära lag att göra. Och fotboll är som vi alla vet en stor publiksport i hela världen. Vad kan folket om CL? Vilka vinner? Vad är egentligen offside? Frågorna kan vara många och engagemanget likaså.

 • Interna quiz om vem som kan mest om fotboll
 • Ha en intern tipparliga! Tänk på att det är många matcher som ska spelas
 • Klubbarna själva kan ordna quiz åt sina fans

3 MARS – VÄRLDSDAGEN FÖR NATUR- OCH DJURLIV

En dag med fokus på CSR (Corporate Social Responsibility). Den 3:e mars äger FN-dagen om ”den ovärderliga naturen” rum. Vi uppmanas att tänka på den biologiska mångfalden och så klart göra vårt bästa för att behålla den. Alla kan dra sitt strå till stacken. För tillräckligt många små kan göra mycket stort. Allt från att inte köpa produkter med palmolja till att panta sina PET-flaskor.

 • Ett quiz som utbildar om vad för små saker vi alla kan göra för naturen
 • Vem är grönast på kontoret? Quiz med intern topplista
 • Plocka-skräp-quizet

4 MARS – FÖSSTA TOSSDAN I MASS

Smålands nationaldag. Ett bra sätt att sticka ut i bruset är att uppmärksamma de kanske lite mindre officiella dagarna. Det bidrar till att företaget eller produkten får en personlighet som kunden kan relatera till och enkelt tycka om. Och jag menar, nu får ni ännu en anledning att fira av eftermiddagsfikat med ”massipantåta”!

 • Quiz om Småland. Allt från Nils Dacke till hur många bultar det finns i Ölandsbron.
 • Quiz om bakverk! Vad kan ni egentligen om tårtor? Vad är skillnad på marsipan- och prinsesstårta? Är det ens någon?
 • Personlighetstest, vilken berömd personlighet från Småland är du?

8 MARS – INTERNATIONELLA KVINNODAGEN

En av årets viktigaste dagar och ett superbra tillfälle för er som företag att ta ställning, förändra och arbeta med CSR. Ett företags ståndpunkt blir allt viktigare – så passa på att visa att ni stödjer jämställdhet inom alla segment av samhället. Som med allt CSR-arbete är det viktigt att det är lika mycket verkstad som det är snack.

 • Allmänna quiz om starka kvinnor genom tiderna. Utbildande om vad dom gjort för jämställdheten
 • Undersökning, vad kan vi som företag göra för att främja jämställdheten?
 • Vilka var suffragetterna?

25 MARS – VÅFFELDAGEN

Antagligen min favoritdag på hela året! Nygräddade våfflor med sylt och vispad grädde. Mums! Vilket är det bästa receptet? Varför äter vi ens våfflor? Kanske vill ni ha en våffelskola och lära ut hur den perfekta våfflan tillagas. Ett pris kan ju vara något så enkelt som en våffellunch!

 • Vem kan mest om våfflor och dess tillbehör? Tävla ut en våffellunch
 • Våffeldagens historia i quizformat! Är det så enkelt att vårfrudagen blev våffeldagen?
 • Personlighetstest, vilken våffla är du?

Hoppas kalendern kan vara till er hjälp och även om just dessa 10 punkter inte tar plats i er framtid så kanske den har inspirerat till hur man kan göra kommunikation rolig och engagerande!

Är ni intresserade av att veta mer och hur vi tillsammans kan skapa spännande, engagerande och bra innehåll får ni gärna ta kontakt med oss här via länken nedan!