SJU TIPS FÖR ATT LYCKAS GÖRA ETT BRA PERSONLIGHETSTEST

Om ni har läst inlägget innan det här har ni redan förstått att vi har ett nytt quiz, eller test. Ett personlighetstest. Och med nya verktyg och nya sätt att göra på saker kommer det, inte helt otippat, frågor och funderingar. Hur man gör ett bra personlighetstest t.ex. Tur att du har kommit till precis rätt plats. Nedan kommer ett par enkla tips som gör ditt personlighetstest bättre och roligare att ta!

1. HUR LÅNGT SKA TESTET VARA?

Precis som att den här listan har sju punkter är sju också den gyllene siffran för antalet frågor. Testet blir varken för kort för att kunna ge ett rimligt resultat eller för långt för att tråka ut och göra så att mottagaren tappar intresse

2. LED INTE, LÅT TESTET LEDA.

Ha fantasi när ni skriver frågorna och överraska. Försök få testet att sätta igång tankeverksamheten hos mottagaren. Undvik ledande frågor där svaren är givna. Ett personlighetstest är inget som ska ske per automatik.

3. LÄNGD PÅ FRÅGORNA

Skriv alla frågor i två omgångar. Den första gången skriver ni vad ni vill egentligen. Den andra gången rättar ni stavfel och eventuella meningsbyggnadsfel samt kortar ner texten. En lång text ger på en gång ett visuellt intryck av att vara ”för mycket”. Dom som tar ditt test är här för att ha roligt och få veta något om sig själva, inte för att läsa igenom en faktatext.

4. FRÅGELÄNGD

Skriv alla frågor och svar två gånger. Den andra gången går du igenom, rättar och framför allt kortar ner. Ingen vill läsa en faktabok per fråga.

5. BYT FRÅGETYP

Variera frågetyperna! En bruten rutin är en intressant rutin. Visst är det enklare och säkert mer praktiskt att bara ha ett test med flervalsfrågor, men det handlar återigen om att underhålla och fånga läsaren. Prova en bildfråga? Vilket landskap passar dig? Ni kan testa att vända på frågorna i testet och istället fråga vad mottagaren INTE är. Vem du inte är kanske kan vara mer intressant i vissa fall?

6. PROVA NYTT OCH OVÄNTAT

Likt det ni läste om i punkt #2 om att inte göra testet förutsägbart eller utstakat har ni också en chans att vara lite knäppa och intressanta i frågorna. Testet behöver inte basera sig på konkreta frågor som ”bor du helst bor i stan eller skulle uppskatta att leva på landet?”. Är ni t.ex. mäklare och vill veta vad kunden har för preferenser varför inte istället fråga om intressen och hobbys? En person som svarar långa promenader i skogen och att få höra skogens tystnad passar nog bättre på landet utan att kanske veta om det själv.

7. ROLIGT, KUL OCH SPÄNNANDE!

Humor och självdistans är ingen som får kunden att tveka, snarare tvärtom. Dra er inte för att bjuda på er själva, skoja till det med skämt eller ordvitsar. Allt som får kunden att gilla ert företags persona gör också att företaget blir gillat. Ja, och gillas företaget gillas ju ofta också produkten.

Här kan du testa ett personlighetstest från oss på MillionMind byggt i Personality Test.

EXEMPEL PÅ JULKALENDER MED GAMIFICATION – DEMO

Det var sju snabba tips för hur ni kan göra ett roligare test som ger resultat. Har ni fler frågor ska inte tveka att kontakta oss, vi hjälper mer än gärna till att lotsa er genom personlighetstestet djungel.