SÅ SKAPAR NI ENGAGEMANG PÅ FACEBOOK MED FRÅGESPORT

Att engagera sina följare på Facebook och att arbeta för att få fler är viktigt och nödvändigt. Men hur ska man göra? Vad ger resultat? Vi har en metod som fungerar!

Traditionell marknadsföring kan ibland uppfattas som en stor klump med text och kanske en liten bild vid sidan. Det är tråkigt, helt fel och dessvärre kraftlöst framförallt om man ska nå ut till konsumenter och beslutsfattare som är uppväxta med datorer och mobiltelefoner.

Den teknologiska utvecklingen innebär att vi blir inkörda på att bli aktiverade med hjälp av olika program, widgets eller omröstningar istället för ”gammal”, traditionell marknadsföring. Dessutom går utvecklingen framåt med rasande fart. Det gäller att hänga med för det gör dina kunder!

Ett exempel är papperstidningarna, som i många fall funnits i över hundra år. De står inför enorma utmaningar nu, dels ska de övergå från analog till digital tidning, dels ska annonsörerna och läsarna följa med. Att anpassa sin kommunikation till sociala nätverk som ex. vis Facebook är en pågående, ständig process som många företag kämpar med. Konkurrensen om kunderna och om uppmärksamheten är stenhård.

HUR AKTIVERAR OCH ENGAGERAR MAN SINA FÖLJARE PÅ FACEBOOK?

• Att ställa frågor är en metod som använts långt innan Facebook. Det är dock inte helt enkelt att ställa “rätt” frågor eller frågor på “rätt” sätt. Hemligheten bakom en bra fråga ligger i frågans enkelhet och lättillgänglighet. En fråga som alla kan besvara och identifiera sig med ökar drastiskt chanserna för engagemang.

• Tävlingar! Människor är skapade för att överkomma hinder och att vinna, speciellt om man tävlar om ett pris. Hellre många små priser än ett stort, det är vår erfarenhet.

Vi hjälper dig att blanda ovanstående delar till en Quiz-tävling! MillionMind QuizWidget skapar engagemang, lojalitet, intresse och likes mycket enkelt. Vår egenutvecklade mjukvara är designad för att engagera era följare på ett unikt sätt. Ställ frågor till era följare om er verksamhet, tävla ut priser och få goodwill. Samtidigt som era följare har roligt och tävlar lär de sig mer om er verksamhet i sann Content Marketing-anda. Ni får massa nya leads som ni sedan kan bearbeta och konvertera till kunder.

Se exempel på hur vi jobbar med Facebook nedan där ni även kan testa ett live demo.

[button color=”#0f9cd9″ font_size=”17″ align=”left” href=”/portfolio/kampanjer-och-tavlingar-pa-facebook/”]Facebook Quiz[/button][clear]