Nisse Edwall leder Community Entertainments delägda tv-format Bullseye i TV4

Bullseye är frågesporten som ger de tävlande chansen att både vinna egna pengar och stödja Plans Sveriges arbete för flickors rättigheter. TV4-debutanten Nisse Edwall leder det snabba spelet som både kan följas i rutan och spelas på tv4.se.

– Det har länge varit en dröm att få leda en frågesport, hoppas att publiken tycker att det är lika roligt som jag, säger Nisse Edwall.

Bullseye är en modern frågesport där tre deltagare ställs mot varandra. Programmets devis är ”tid är pengar”ochdet gäller att vara både allmänbildad och kvicktänkt. Den av de tre deltagarna som lyckas hålla sig kvar till finalen landar i tv-programmets mittpunkt: bullseye. Finalisten får då svara på frågor från det specialämne den själv har valt. Avslutningsvis ställs den tävlande inför en sista utmaning och får då chansen att satsa på kvitt eller dubbelt. Vinstpengarna i varje program delas mellan Plan och vinnaren – lika mycket pengar som deltagaren kammar hem går till Plans arbete för flickors utbildning.

Både programmet och webbspelet är ett samarbete med barnrättsorganisationen Plan Sverige som en del i Plans internationella kampanj Because I am a Girl.

– Vårt arbete visar att flickors utbildning är ett av de mest effektiva sätten att minska fattigdom. Med vår medverkan i Bullseye vill vi sprida kunskap om flickors situation och få fler svenskar engagerade i barns rättigheter genom att bli faddrar, säger Anna Hägg-Sjöquist, generalsekreterare på Plan Sverige.

Nisse Edwall gör med Bullseye debut i TV4 men har mycket tv-erfarenhet från MTV, SVT, UR och ZTV. Nisse är också en välkänd radioprofil och leder bland annat sitt egna program Nisses fredag i P3 och Pappapodden med Nisse och Manne.

Bullseye startar den andra september klockan 18.30 i TV4 och sänds måndag till och med torsdag i tre veckor.

För mer information om Plan Sverige, kontakta Ulrika Belin: ulrika.belin@plansverige.org

Om Plan 

Plan arbetar för att stärka barns rättigheter och bekämpa fattigdom i 50 länder i Afrika, Asien och Latinamerika. Vi arbetar på lokal nivå med 84 miljoner barn och deras familjer. Plan är en av världens största barnrättsorganisationer och är politiskt och religiöst oberoende. Allt vårt arbete utgår ifrån FN:s barnkonvention. Läs mer och bli fadder på plansverige.org.

Spela Bullseye Online