NE, Kunskapsjakten

Nationalencyklopedin (NE) kom till oss för att de ville krydda sitt erbjudande online med en frågesport, driva trafik till NE.se och stärka varumärket. Med hjälp av MillionMinds tekniska plattform och mångåriga erfarenhet av frågesport kunde vi leverera ett världsunikt spel tillsammans med NE:s fantastiska frågor (över 7000 stycken i sex kategorier och tre svårighetsgrader). Quizen, som döptes till Kunskapsjakten, har en variationsrikedom utöver det vanliga. Här finns sex olika varianter av frågetyper, bland andra sortera svaren, klicka på bild, kartfrågor, ljudfrågor och annan multimedia. För att driva trafik till NE:s uppslagsverk länkas alla svaren till uppslagsord på NE.se, där den vetgirige kan passa på att lära sig ytterligare något nytt. Kunskapsjakten blev snabbt en framgång, bara under det första året spelades över 1.000.000 spel!

SVERIGES STÖRSTA ALLMÄNBILDANDE FRÅGESPEL

Kunskapsjakten är Sveriges största allmänbildande frågespel. I den stora jakten på kunskap kan du testa dig själv inom alla möjliga områden.

Syftet med Kunskapsjakten för NE är att krydda sitt erbjudande online. Målet var att öka kännedomen om varumärket NE och att få mer trafik till sitt fria uppslagsverk, ne.se. Att samla den kunskap som redan finns i alla uppslagsord och artiklar i ett spel var ett nytt och spännande sätt att sprida kunskapen till en bredare målgrupp.

Spela Kunskapsjakten

Producerat för: Nationalencyklopedin AB
Lanserat: September 2009
Antal spelade spel: över 1 000 000 första året (2010)