Med gamification blir allt lite roligare och enklare! T.ex. att hålla ihop teamet på arbetsplatsen när alla jobbar hemifrån. För corona gör det inte bara svårare för företag på ett rent praktiskt sätt. För visst är det problematiskt att hålla igång försäljning och intäkter i dessa tider, men det är ju tyvärr inte det enda problem som viruset tar med sig till ett jobb.

För på arbetsplatsen jobbar ju kollegor och kollegor blir ofta vänner. Och vänner behöver vi, som frågar om hur helgen varit och om du såg det där programmet på TV igår. Det sociala är superviktigt.

Det praktiska tar ju som sagt också en törn. Hur håller man produktiviteten uppe? Hur samlar man till måndagsmöte om ingen är på kontoret? Och går det på något sätt att säkerställa att all information har gått fram till alla? Hur får man de anställda att behålla den där lagkänslan utan att träffas? Frågorna är många.

På MillionMind har vi gamification som lösning. Med hjälp av det skapar vi engagerande kommunikation och gör det rent ut sagt roligt att ta del av information. Vi har tagit fram en guide som går ut på hur man med gamification kan behålla teamkänslan och samhörigheten även när man jobbar hemifrån.

8 TIPS OM HUR NI KAN ARBETA MED QUIZ OCH GAMIFICATION FÖR ATT SKAPA SAMMANHÅLLNING



SKAPA ETT ROLIGT OCH UTMANANDE QUIZ

Gör roliga och lärorika quizer som ni skickar till teamet på intranätet, eller kanske i ett mejl, då och då. Sikta på att skapa innehåll som både är lite klurigt och informativt samtidigt som det är underhållande.

Ofta blir det bäst när man har roligt när man lär sig något nytt, eftersom man både blir mer motiverad och kommer ihåg bättre. Frågorna kan givetvis handla om nyheter från er men passa gärna på att lägga in lite allmänbildning också. Vad har hänt i omvärlden? Nya filmer eller de senaste sportnyheterna kanske? Att samlas runt någonting utanför själva arbetet skapar sammanhållning som håller i längden.

TÄVLA MOT VARANDRA

Det vi ser fungerar bäst för teamkänslan är när man kan tävla mot varandra, eller mot andra. Kanske avdelningar eller länder mot varandra, om man inte vill tävla på individnivå? Vem är bäst och vilken avdelning har flest snillen?

Dela gärna ut ett roligt pris – det behöver inte handla om något dyrbart, utan kan vara allt från ett diplom från vd till en rolig t-shirt eller kanske ett par biobiljetter. Du känner din mål- grupp bäst och vet vad just de skulle uppskatta, så här finns plats att vara kreativ!

    DAGENS QUIZ

    Som ett annat steg i att öka sammanhållningen har vi även tagit fram Dagens Quiz. Det är ett dagligt, kortare och allmänbildande quiz. Läs mer om det här