21 QUIZIDÉER FÖR ATT SKAPA LYCKADE INTERAKTIVA KAMPANJER SOM ENGAGERAR

QUIZKALENDERN – 21 QUIZIDÉER FÖR VÅR OCH SOMMAR

Det är många som verkligen är intresserade av quiz och gamification och vill börja använda det i sin kommunikation och marknadsföring. Vi har dock märkt att många vill ha lite tips och idéer på vad man ska skriva om. Därför har vi på MillionMind skapat en quizkalender med 21 förslag som passar utmärkt under våren och sommaren. Hoppas du får lite inspiration! Har vi missat något? Skriv en kommentar så uppdaterar vi listan! 🙂

PÅSKQUIZ

Påsken är en tradition som alla känner till och de flesta uppskattar. Det är även en tid med många traditionella lekar och tävlingar. Till exempel har vi den klassiska äggjakten, äggmålning och äggpickning. I år finns det möjligheter att väcka barnasinnet online och engagera era följare med ett påskquiz!

Testa vårt eget påskquiz!https://quiz.millionmind.com/sv/quizapi/api/frame/id/2634/size/medium/design_id/770/page_url/https%253A%252F%252Fmillionmind.com%252F21-quizideer-for-att-skapa-lyckade-interaktiva-kampanjer-som-engagerar%252F/frame/mm-script-58596869060/version/2

VALBORGSQUIZ

Valborg är ett naturligt tillfälle att synas och kommunicera med sina kunder eller följare. Ett Valborgsquiz låter er synas i ett festligt sammanhang samtidigt som ni bjuder på underhållande innehåll, kanske om olika länders vårtraditioner?

CANNES FILMFESTIVAL-QUIZ

Cannes filmfestival är en av årets stora händelser för alla filmnördar! Utmana dem och sätt deras expertis på prov med ett filmquiz. Var inte rädda för att ställa svåra frågor, så engagerar sig experterna rejält för att visa vem som är bäst …

EUROVISION-QUIZ

Vi svenskar är ju galna i Melodifestivalen och Eurovision Song Contest. Den stora finalen, som hålls i Tel Aviv i år, är en enorm gratischans att underhålla era följare med schlagerquiz eftersom engagemanget är så stort redan från början.

MORS DAG-QUIZ

Mors dag. En uppskattningens dag. Skapa myskänsla och en kärleksfull stämning med ett par frågor om historien bakom mors dag eller bara om kända mammor, tips på var man hittar de bästa presenterna, eller kanske en speciell rabatt eller gåva till de som skriver den bästa motiveringen till varför just deras mamma är bäst!

RESEQUIZ

Nu närmar vi oss juni och semestertider. Ett resequiz med frågor om destinationer, länder, event, kända stränder och annat som har med sommaren att göra kommer garanterat att skapa engagemang bland de semestersugna.

CHAMPIONS LEAGUE-QUIZ

En av världens största årliga idrottshändelser avgörs 1 juni – finalen i Champions League. Den följs av hundratals miljoner fans världen över och det är ett perfekt tillfälle att bjuda på fotbollstrivia. Detta är ett ämne som engagerar, tro oss. Vi gjorde bl.a. en fotbollskampanj med Eurosport som fick 10 000 unika fans att delta i deras quiz på bara ett par timmar!

STOCKHOLM MARATHON-QUIZ

Med tusentals deltagare varje år är Stockholm Marathon en av sommarens stora händelser. Många springer för första gången, medan andra är mer rutinerade. Om ni skulle bjuda på kunskap i form av bästa uppladdningen, tips för att nå sina tidsmål eller om själva bansträckningen så kommer det att uppskattas av många av deltagarna och ert varumärke får en positiv association.

NATIONALDAGSQUIZ

Nationaldag, svensk historia och tradition. Här finns det en aldrig sinande källa av frågeuppslag som rör Sverige, vad som är typiskt svenskt eller kanske nya inslag i det svenska samhället? Endast fantasin sätter gränser i ett ämne som engagerar de allra flesta.

DAMFOTBOLLS-VM-QUIZ

Damfotbollens mest prestigefyllda tävling avgörs i juni och juli. Det kommer bli en folkfest och kan ert varumärke synas genom att engagera fansen med fotbollsquiz är mycket vunnet! Bland annat såg nästan 4 miljoner svenskar finalen i dam-VM 2003, så intresset är stort. Fråga om de stora spelarna, speciella matcher och ikoniska mål!

PÅ SPÅRET-QUIZ

För er som vill skapa engagemang löpande kan vi tipsa om ett ”På spåret-quiz”. Tanken är att ni ställer frågor om en speciell plats i Sverige utan att avslöja alltför mycket. Spelarna ska sedan lista ut var de befinner sig. Med detta upplägg kan ni presentera en ny stad varje vecka och få stort engagemang över hela sommaren medan konkurrenterna ligger på stranden – kanske spelar de till och med ert På spåret-quiz?

SOMMARQUIZ

Även under semestertider går det att engagera de som är lediga och ligger på stranden. Är det ni som dyker upp i deras Facebook-flöde med en kul tävling med sommarinnehåll (eller något annat)? Kanske kan ni locka med en glass för alla som är med och tävlar för att få folk att besöka er butik eller station?

CHOKLADDAGEN-QUIZ

Choklad, Guds gåva till mänskligheten enligt fanatikerna, ska firas på sin alldeles egen dag den 7 juli. Det är också ett utmärkt tillfälle för en quiztävling – nästan alla har ju en relation till choklad. Här finns det mycket intressant och udda kunskap att fråga. Var tillverkades den första chokladen? Vad kostar världens dyraste choklad? Vilket land äter mest choklad? Alla undrar – ”ingen” vet! Vilken sorts priser ni ska ha är ju självklart. 😉

FESTIVALQUIZ

Festivaler pågår hela sommaren överallt i Sverige och utomlands. Här kan ni ställa frågor om temat, musikartister, besökare och historierna bakom de olika festivalerna. Kanske kan ni göra det till en tävling där deltagarna kan vinna ”meet and greets”, eller kanske VIP-biljetter?

STRANDSPORT-QUIZ

Vilka är årets mest populära strandsporter, både de klassiska och kanske några nya? Vad är reglerna? Var kommer de ifrån?! Det är kul både att delta i sporterna och att svara på frågor om dem!

STOCKHOLM PRIDE-QUIZ

Pride är en stor kärleksfest – var med och sprid lite kärlek i quizform ni också! Ställ frågor om festivalen, HBTQ-rörelsens historia eller vad som helst i regnbågstappning.

KATTQUIZ

Visste du att internets favoritdjur har en alldeles egen dag? Den internationella kattdagen infaller 8 augusti och det är den perfekta dagen att skapa innehåll som är lätt att dela bland sina vänner. Ett kattquiz med videoklipp och frågor om de älskade djuren bäddar för framgång i sociala medier.

FORMEL 1-QUIZ

Formel 1 pågår nästan hela året och är ett bra sätt att nå alla motorfantaster. Ställ frågor om de senaste tävlingsresultaten, klassiska race och förarprofiler från nu och då. Med sådant innehåll når ni fansen på ett kul och naturligt sätt och kan aktivera och engagera dem med ett interaktivt quiz.

MIDNATTSLOPPET-QUIZ

Precis som med Stockholm Marathon är Midnattsloppet ett lopp som lockar många deltagare varje år. Även här har ni fina möjligheter att bjuda på kunskap och tips – uppskattat av de flesta deltagare (och andra) och samtidigt kan ni positionera er som experter.

SKOLSTART-QUIZ

Vid denna tidpunkt börjar sommaren lida mot sitt slut och eleverna ska tillbaka till skolbänken. Många företag brukar köra rabattkampanjer och med allt innehåll som lockar till billiga köp kan det vara svårt att sticka ut och undvika att drunkna i rabattracet. Med ett quiz spelar ni i en annan liga, då ni bjuder in eleverna till en kul och interaktiv aktivitet medan konkurrenterna står och skriker sina budskap som ingen vill lyssna på.

HUNDQUIZ

Man’s best friend. Enligt Jordbruksverket finns det ca 924 000 registrerade hundar i Sverige. De allra flesta har såklart en husse eller matte som älskar dem och som ni kan nå fram till med ett hundquiz. I det kan ni bland annat bjuda på kul fakta, tips från experter och intressant kunskap om olika raser.

Vi hoppas att vi väckte en tanke eller kittlade din kreativitet med ett axplock av alla möjligheter som finns för att sticka ut och skapa engagemang under vår- och sommarmånaderna. Med interaktiv kommunikation bjuder du dina besökare på en värdefull upplevelse istället för den passiva envägskommunikation som är norm inom marknadsföring. Du kan naturligtvis fylla ditt quiz med vilket innehåll som helst, men vi har märkt att aktuella händelser fungerar särskilt bra när man vill skapa engagemang.

Stort lycka till med sommarkampanjerna!

Kontakta våra duktiga content managers om du behöver hjälp med fler uppslag eller har en idé som du vill utveckla. KONTAKTA OSS!

Niklas Fält
Content Manager
niklas@millionmind.com
Mette Ahlström
Content Manager
mette@millionmind.com