CSR Academy Quiz – ett nytt sätt att kommunicera hållbarhet

end-logo

Så skapar ni effektiv och engagerande hållbarhetskommunikation med gamification

 

Söker ni ett sätt att skapa engagemang, kunskap och förståelse bland medarbetarna för företagets hållbarhetsstrategi?

Många företag upplever att det finns ett glapp mellan ledningens ambitioner och hur väl man i praktiken lyckas implementera hållbarhetstanken i organisationen. Om medarbetarna inte kan förklara de positiva effekterna eller stå för företagets CSR-strategi är det ingen idé att försöka kommunicera sitt engagemang externt. Att utbilda och involvera medarbetarna först är helt avgörande för att lyckas.


CSR Academy Quiz hjälper er att:

• Skapa ett internt engagemang kring er CSR-strategi
• Öka tillgängligheten av information och lusten att lära sig mer
• Certifiera eller diplomera alla era medarbetare
• Stärka ert Employer Branding-arbete
• Mäta och analysera kunskapsnivån


CSR Academy Quiz bygger på gamification

Med CSR Academy Quiz adderar vi de mest kraftfulla elementen från spelvärlden och bygger upp en digital kommunikationskanal som kan innehålla bland annat kunskapstester, utbildningar, certifieringsnivåer, diplomering och tävlingar. Dessutom mäts alla aktiviteter, vilket ger värdefulla insikter om styrkor och svagheter när det gäller kunskapsnivån och förståelsen bland medarbetarna.

Så här fungerar det

Nedan är ett exempel på hur man kan jobba med CSR Academy Quiz i sin hållbarhetskommunikation.


Innehållet i CSR Academy Quiz kan anpassas efter organisationens behov och det är lika effektivt oavsett om man vill nå ut till 50 eller 5 000 medarbetare och variationsmöjligheterna är många.

Boka webbdemo Prisförfrågan

Statistik och analys

Alla aktiviteter som sker i CSR Academy Quiz sparas i en statistiksektion för vidare analys. Där finns bl.a. uppgifter om namn och annan information på deltagare, hur många spel som har genomförts och hur deltagarna besvarade frågorna. Detta ger möjlighet till analys om vad medarbetare kan om CSR-arbetet – vad är tydligt och vad behöver förbättras i den interna kommunikationen? Dessutom finns tillgång till poäng, topplistor, belöningar och olika nivåer. Det går även att utmana sina kollegor för att jämföra sina kunskaper. Allt detta skapar engagemang och en vi-känsla som är oerhört viktig för att bygga en framgångsrik företagskultur.

Detta ingår:

• En CSR Academy Quiz i tre månader
• Landningssida/kampanjsida designad i ert företags brand
• Designat diplom (skickas automatiskt ut till alla som certifierar sig via e-post)
• 20 frågor kring er CSR-strategi samt utbildningsmaterial
• Analys efter genomförd kampanj

Tillval:

• Workshop (halvdag)
• Tre certifieringsnivåer (Guld, Silver och Brons)
• Extern webbsida på ny domän

Boka webbdemo Prisförfrågan


Samarbetet med Millionmind betyder oerhört mycket för Hungerprojektet. Informationsspridning är en stor del av vårt dagliga arbete och genom MillionMinds olika typer av quizer kan vi nu göra detta på ett kul, engagerande och intresseväckande sätt.

Sara Wettergren, VD Hungerprojektet.

Några av våra kundermaketea_logoCSR Academy Quiz är framtaget i samarbete med Make Tea & Friends som är specialiserade på hållbar utveckling och hållbarhetskommunikation.


Relaterade produkter

Quiz Widget – kommunikation med gamification som metod

Förpacka det du vill säga på ett roligt och inspirerande sätt med gamification som verktyg. Aktivera mottagarna och skapa engagemang.
Read moreRead more

Julkalender online med quiz

Skapa lojala besökare, driv ny trafik och samla massor av nya leads genom att erbjuda era besökare en rolig och spännande julkalender.
Read moreRead more

Native Quiz – skapa engagerande kampanj-innehåll

Öka exponeringstiden markant, samla in leads och bjud native-besökarna på ett spännande innehåll som engagerar och uppmuntrar till viral spridning.
Read moreRead more
SwedishEnglish