Case: Skincity – Quiz-tävling på Facebook och Instagram

end-logo

Kund:
Skincity (årets bästa e-handlare på Retail Awards 2016)

Period:
1 vecka, nov, 2016

Uppdrag:
Att skapa ett mervärde runt Skincitys populära julkalender med hudvårdsprodukter genom en rolig och engagerande tävling, och därigenom stärka varumärket.

Lösning:
I samband med att Skincitys julkalender såldes slut på rekordtid skapades en quiz-tävling där fem av de exklusiva kalendrarna tävlades ut. Frågorna skrevs av Skincitys hudterapeuter och handlade om olika aspekter av hudvård. Quizen låg uppe på Skincitys hemsida under en vecka, och quizen marknadsfördes även på Skincitys Facebook- och Instagramkonton samt på grundaren Annika Forsgrens egen blogg ”Hudspecialisten”.

Resultat:
Tävlingen blev väldigt framgångsrik, och populär bland användarna – som visade ett mycket stort engagemang – i själva verket en all time high för oss på MillionMind. Quizen fick sammanlagt över 135 000 spel av 20 000 unika personer, och mycket positiv feedback från Skincitys kunder, samt genererade många kommentarer och likes både på Facebook och Instagram. Skincity fick över 6 500 nya adresser att använda och över 2 000 nya prenumeranter till sitt nyhetsbrev.

Några citat från Skincitys följare på Instagram:
“Löve it! Mer av detta!”
“Jättekul test!! Fick ingen jättebra placering men insåg hur mycket jag faktiskt lärt mig om hudvård sedan jag kom i kontakt med Skincity och Annikas blogg”

 

Boka demo Skicka prisuppgift

 

SwedishEnglish