Case: Qliro Group

end-logo

Kund:
Qliro Group

Period:
November 2016, 24-timmarskampanj

Uppdrag:
Att skapa en samordnad Black Friday-kampanj för Sverige, med erbjudanden från Qliro Groups varumärken CDON.COM, Gymgrossisten, Lekmer och Nelly.com.

Lösning:
Med hjälp av vårt kalenderverktyg skapade vi på MillionMind tillsammans med Qliro Group en
24-timmarskampanj med lucköppning varje timme under hela Black Friday-dygnet. Qliro Group stod för material och erbjudanden och skapade egna frågor.

Varje lucka innehöll ett bra erbjudande från ett av Qliro Groups varumärken. Alla luckor innehöll även en fråga som deltagaren skulle svara på för att kunna vinna ett av de fem fina priserna på
10 000 kronor — att handla för i någon av Qliro Groups butiker. För att öka den virala effekten i tävlingen la vi in några bonusluckor, där deltagarna kunde tjäna bonuspoäng genom att utmana sina vänner. Kampanjen publicerades sedan på en extern landningssida som vi tog fram på nya domänen qlipify.com.

Resultat:
Vi räknar slutresultatet, totalt 18 000 deltagare, som något av en succé utifrån förutsättningarna. Kampanjen genomfördes nämligen endast via marknadsföring på webb och sociala medier, utan någon extern budget. Nära 20 % av de tävlande utnyttjade chansen att skaffa sig bonuspoäng genom att utmana vänner, och hela 50 % av utmaningarna antogs och ledde till spel. Antalet deltagare som registrerade sina uppgifter (namn & e-postadress) uppgick till 11 000, eller strax över 60 % av deltagarna — ett starkt resultat!

Black Friday-kampanjen var ett bra exempel på hur man kan skräddarsy egna upplägg och utformningar med hjälp av vårt flexibla kalenderverktyg, som annars främst används till julkalendrar.

 

Boka demo Skicka prisuppgift

 

SwedishEnglish