Case: EM i frågesport – Expressen/NE 2009

end-logo

Kund:
Nationalencyklopedin, NE, tillsammans med Expressen

År:
2009

Uppdrag:
Expressen, en av Sveriges största kvällstidningar, arrangerade under sommaren 2009 en quiztävling i samarbete med NE. Tävlingen marknadsfördes i artiklar på nätet och i dagstidningen, samt genom sex helsidor i Expressen, med både redaktionellt innehåll och annonser.

Resultat:
NE skräddarsydde ett helt eget upplägg med hjälp av MillionMinds mjukvaruplattform. NE stod för design och utformning av frågor. Kampanjen på fem veckor med fyra veckofinaler beskrevs som “mer än en framgång” av tidningen (23/7 2009). Totalt delades det ut drygt 100 000 kronor i sponsrade priser och drygt 35 000 tävlande stod för över 180 000 spelrundor. NE fick över 100 000 nya besökare på sin kostnadsfria söktjänst online.

Vinnarna presenterades i tidningen (både i pappersform och online) som “Sveriges smartaste doktor, ”tennisentusiast” med mera, eftersom uppgifter om bland annat yrke och intressen efterfrågades vid registreringen. Både Expressen och NE fick omfattande trafik och NE fick en enorm exponering för sitt erbjudande på nätet och även för andra produkter.

Läs även: Nationalencyklopedin, NE – Kunskapsjakten

 

Boka webbdemo Prisförfrågan

Bilder från kampanjen

Spela Kunskapsjakten

SwedishEnglish